Adım Adım Ağaç Dikimi ( Açık Kök, Çuvallı ve Saksıda )

Umarım Hazırsın. Kendinize en uygun ağacın ne olduğuna dair kendinize doğru soruları sordunuz . Dışarı çıktınız ve mükemmel ağacı seçtiniz ve onu dikmek için doğru yeri buldunuz .

Şimdi, bir ağaçın nasıl dikileceğini bilmen gerekiyor. Bir rootball ve çuval veya bir kapta yetişen ağaç ya da bir ağaç fidanı dikiyor olsanız da, adım adım ekim talimatlarını bulun ve uygulayın.

BİR SAKSI AĞACI, AĞAÇ FİDESİ VEYA ÇUVAL İÇİNE SARILMIŞ AĞAÇ NASIL DİKİLİR (ADIMLAR)

Ağacınızı en iyi hayatta kalma şansına ayarlamak için mümkün olan en kısa sürede yeni ağacınızı dikin. Aksi takdirde, rüzgar ve doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve karanlık bir yere koyun ve toprağı nemli tutun.

Kazmaya başlamadan önce, orada boru veya tel bulunmadığından emin olmak için tesisinize veya gaz şirketinize başvurun. Pek çok bölgede bu durum kanunen zorunludur.

Ağaç derinliğini kök parlaması etrafında konumlandırırken çok dikkatli olun .  Bazen, parlamayı bulmak için toprağı kabın veya kök topunun üstünden kısmen kaldırmanız gerekebilir.

BİR AĞAÇ DİKMEK NE KADAR SÜRER?

Genellikle, bir fidan 15 ila 30 dakika içerisinde ekilebilirken, kapta yetişen veya çuval ağaçlarının ekmesi bir saat alır.

 

ÇUVAL İÇİNDE SARILI (ROOTBALL) BİR AĞAÇ NASIL EKERSİNİZ?

 

Ağacınızı hareket ettirmek için, yuvarlayın ya da kök topla tutun – asla gövde veya dallara dokunmayın.

Kökün büyüklüğü kadar derin ve en az iki katı genişlikte bir daire şeklinde delik kazın.

Ağacınızı konumlandırın, böylece köklerin gövdeyle birleştiği yer zeminde veya biraz üstünde olur. Buna kök parlaması denir. Gördüğümüz en büyük hata, insanlara çok derin yeni ağaçlar dikiyor. Ayrıca, kök topun altındaki toprağın kök topun altında sağlam olduğundan emin olun, böylece ağaç kendi ağırlığından dolayı daha alçak durmaz.

Sicimi kesin ve gövde tabanının etrafındaki ve kök topunun üstündeki çuvalı çıkarın. Sentetik ve organik arasındaki farkı söylemek zor ve bazen organik çuval bile düzgün şekilde ayrışmıyor.

Sonra bir tel kafes varsa, en azından üçte birini çıkarın.

Ağacı dik tutun ve açtığınız çukuru yeni çıkardığınız toprakla doldurun. Toprak topaklı ise, deliğe geri yerleştirmeden önce biraz parçalayın. Ardından, hava ceplerinden kurtulmak için paketleyin. Doldururken su ekleyin.

Ağacın gölgesinin kenarına 2 ila 3 inç organik gübre ekleyin. Sonra tekrar su vermeyi unutmayın.

Ağacınızın kök kökü küçükse ve çok ağır görünüyorsa, yeterince destek sağlaması için onu işaretleyin. Bir yıl sonra çıkarın.

SAKSIDAKİ FİDAN TOPRAĞA NASIL DİKİLİR?

  • Ekimden bir saat önce, nakli şokunu azaltmak için ağacı sulayın ve kapdan çıkarmayı kolaylaştırın.
  • Ağacı taşırken konteyneri tutup tutun – asla gövde veya dallara tutmayın.
  • Kap kadar derin ve 2 ila 3 kat genişlikte bir daire şeklinde delik kazın.
  • Ağacı yetiştiriciden çıkarmak için yan tarafına yerleştirin.

Az önce suladığınız için, kabın dibine dokunduğunuzda ağaç kolayca kayabilir. Gerekirse eğin. Sadece bagajı desteklediğinizden emin olun!

Yumuşacık ya da ölü olan kökleri kesin. Kökler birbirine karışmış görünüyorsa, kök topunun yanlarında birkaç dikey kesim yapın ve kökleri gevşetmek için altta X şeklinde bir kesim yapın. Kabın kenarlarını daire içine alan kökleri olabildiğince düzleştirin. Kökler ilk ölçtüğünüzden çok daha büyükse, ekim deliğini büyütmeniz gerekip gerekmediğine bakın.

Ağacınızı konumlandırın, böylece köklerin gövdeyle birleştiği yer zeminde veya biraz üstünde olur. Buna kök parlaması denir.

Ağacı dik tutun ve deliği yeni çıkardığınız toprakla doldurun. Hava ceplerinden kurtulmak için toprağı toplayın.

Organik gübre ve su ekleyin.

FİDAN NASIL EKİLİR?

Fidanı çok dikkatli kullanın. Kök hasarına neden olmak veya fidan yanlışlıkla kırmak çok kolaydır.

Ağacın kökleri kadar derin ve genişliğinin 3 ila 4 katı kadar olan daire şeklinde bir delik kazın.

Yapraklar veya dallar gibi organik maddeleri delikten çıkarın.

Ağacınızı konumlandırın, böylece köklerin gövdeyle birleştiği yer zeminde veya biraz üstünde olur. Buna kök parlaması denir.

Fidanı dik tutun ve deliği yeni çıkardığınız toprakla doldurun. Hava ceplerinden kurtulmak için toplanın.

Organik gübre ve su ekleyin.

 

Bahçemizde Sarı Gül Yaprakları

Bahçemizdeki sarı gül yaprakları aslında bize alarmdır. Bahçemizi sağlığına kavuşturmamız gerektiğinin bir işaretidir. Gül yapraklarının sarıya dönmesinin birçok sebebi olabilir.…

Deneme

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Home
Hesabım
Sepet
Arama
Alışveriş Sepeti 0

Sepetiniz boş.