Leylandi Budaması Hakkında Merak Edilenler

Leylandi budaması nasıl olur? Bugün sizlere leylandi hakkında bazı bilgiler vereceğiz. Bizlere çok fazla sorulan leylandi hakkında önemli bilgileri ve merak edilenleri bir araya topladık. İşte detaylar…

Ülkemizde çok fazla yaygın leylandi türleri nedir?

Ülkemizde en yaygın olan leylandi türlerinin başında Yeşil leylandi geliyor. Bir diğer adıyla Cupressocyparis Leylandi melez servisi olarak biliniyor. Bundan sonra ise Sarı leylandi geliyor. Bu leylandiye ise Cupressocyparis gold rider leylandisi diyoruz. Bir diğer yaygın leylandi türü ise Alacalı leylandisi oluyor. Bunun bir diğer ismi ise Cupressocyparis gold rider palle leylandisi oluyor. Toplamda ise üç farklı leylandi türü yer alıyor. En yaygın şekilde diyelim.

Cupressocyparis leylandilerinin bazı özellikleri bulunuyor. Bu özelliklere değinecek olursak eğer, doğal bir şekilde duvar oluşturabiliyorlar. Neredeyse rüzgarın tamamını kesebiliyor ve tüm yıl boyunca yeşilliklerini koruyabiliyorlar. Budama konusunda ise budaması basit ve istenilen şekle sokulabilirler. Özellikle gürültü kirliliğini büyük oranda engellemede büyük önem taşırlar. Bakımı basit olup sulama konusunda dayanıklıdırlar.

Leylandilerin yetiştiriciliği ise çok fazladır. Özellikle bu leylandilerin hastalığı ve zararlı türleri yoktur. Bunu bizzat belirteyim. Eğer ortam uygunsa ve bakımı yapılmışsa hızlı bir şekilde büyürler ve gelişim gösterirler. Yılda 100 cm’e dek gelişim gösterebilirler.

Leylandi Budaması Nasıl Olmalı?

Leylandilerin budamasında bazı bilgileri bilmeniz gerekiyor. ana gövdeye en fazla bir karış kadar derin budama yapabilirsiniz. Daha derin budama yaparsanız eğer yapraklarında sığlaşma meydana gelecektir. Tepedeki sürgün kesilirse eğer, leylandilerin boyuna uzaması durur ve enine genişleme daha fazla hızlanır. Dalların ucu kesiler ve Y şeklinde çatallaşma ile daha sık görünüm oluşturulabilir.

Bahçemizde Sarı Gül Yaprakları

Bahçemizdeki sarı gül yaprakları aslında bize alarmdır. Bahçemizi sağlığına kavuşturmamız gerektiğinin bir işaretidir. Gül yapraklarının sarıya dönmesinin birçok sebebi olabilir.…

Güller Nasıl Kesilir?

Çiçeklerinizi budamak daha sağlıklı büyümesine ve hastalıklara yakalanma oranını en aza düşürür. Gelin birlikte çiçeklerimizi nasıl budayacağımıza bakalım. İhtiyacınız olan…

Deneme

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Home
Hesabım
Sepet
Arama
Alışveriş Sepeti 0

Sepetiniz boş.