Leylandi Çitinin Kırpılması ve Bakımı

Leylandii çitinizi bir kere kesin (veya yılda en fazla iki kere). Bazı insanlar yılda üç kez (veya daha fazla!) kesilmesini tavsiye eder, ancak bu gerekli değildir. Bu durum Leylandii bitkinizi kuraklıkla veya hastalıkla mücadelede zayıflatabilir. Çok fazla kesilmiş olan Leylandii çitleri, ilkbahardan önce herhangi bir yeniden büyüme yapma şansı yakalamamaktadır, bu nedenle sorunlardan daha fazla zarar görebilirler.

Leylandii çitinizi her yıl düzeltmezseniz(kırpmazsanız), yılda 90 cm kadar büyüyecek ve hızlı bir şekilde profesyonel bir bahçıvan arayabileceğiniz veya bahçe market platformları gibi uzman ekipman alabileceğiniz bir boyuta ulaşacak. Çitinizi 2-3 metre yükseklikte tutarsanız, kesilmesi 4-5 metreye göre daha kolaydır.

Leylandii çitinizi her yıl aynı yükseklik ve genişliğe geri getirin. Önceki yılın nerede kesildiğini görebilirsiniz. Bu, aynı yükseklikte ve genişlikte kalmasını sağlar ve her yıl daha fazla büyümez(uzamaz). Çitinizi alttan üste biraz daha geniş bırakın.

Leylandii çitinizi ilkbahar veya yaz aylarında kesin. Bu durum, çitlere, kıştan önce iyileşme ve biraz yeniden büyüme şansı verir, ancak çok sıcak veya kurak havalarda çitinizi kırpmaktan kaçının. Ayrıca, son araştırmalar Leylandii çitinizin sonbaharın sonlarında kesilmesinin, Cypress Aphid’in(Selvi yaprak biti) kış saldırılarına daha duyarlı hale gelebileceğini göstermiştir.

Çitinizi keskin bir makas veya çitçi ile düzeltebilirsiniz. Bıçakların çit kesme makinenizde keskin olduğundan emin olun, böylece dalları sökmek yerine dalları keserek hem bitkiye zarar vermez hemde görüntüyü kötü hale getirmezsiniz. Çitin üstündeki yaprakları vb. temizleyin (bunu yapmak için yaprak tırmık kullanırız), eğer onları orada bırakırsanız çürürler ve hastalığa neden olabilirler.

Eğer çitiniz bir komşuyla sınırdaysa, çitin kendi tarafının düzeltilmesine ihtiyaç duyacağından onlara danışılmalıdır. Yeni bir Leylandi çit koruma planlıyorsanız, önce onlara danışın ve planlarınızın ne olduğunu ve çiti ne kadar uzun tutabileceğinizi öğrenin. Çitin kenarlarını düzeltmek istemiyorlarsa, çiti dikmeden önce kendi tarafınızdan erişebildiğinizden emin olun.

Bahçemizde Sarı Gül Yaprakları

Bahçemizdeki sarı gül yaprakları aslında bize alarmdır. Bahçemizi sağlığına kavuşturmamız gerektiğinin bir işaretidir. Gül yapraklarının sarıya dönmesinin birçok sebebi olabilir.…

Güller Nasıl Kesilir?

Çiçeklerinizi budamak daha sağlıklı büyümesine ve hastalıklara yakalanma oranını en aza düşürür. Gelin birlikte çiçeklerimizi nasıl budayacağımıza bakalım. İhtiyacınız olan…

Deneme

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Home
Hesabım
Sepet
Arama
Alışveriş Sepeti 0

Sepetiniz boş.