Yazın çimlerinizi güzel görmek istiyorsanız sonbahardan hazırlık yapın

Bitkiler, çiçekler ve sebzeler ile dolu bir bahçeye sahip pitoresk yemyeşil çim alanlar… bu, “çimler” kelimesini duyduktan sonra en çok ortaya çıkan görüntülerden biridir, ancak çoğu zaman, ikliminize bağlı olarak, bir çimin yaşam döngüsünün aşaması sadece bir bir kaç ay. Yaz  aylarında çiminizin kalitesini arttırmak için, sonbaharda da buna meyilli olmalısınız. Sonbaharda çim bakımı, doğada yaz mevsiminden daha ılımlı sıcaklıklarda zaman geçirmenizi sağlayan güzel ve eğlenceli bir deneyim olabilir. Bu, önümüzdeki bahar ve yaz aylarında çimlerinize uyum sağlamak için mükemmel bir zamandır.

Çimlerinizi gübrelemek için en uygun zaman, sonbahar mevsiminde yaşarsanız ve çimlerinizde Kentucky bluegrass veya çok yıllık çimi varsa, ilkbahar mevsiminde. Bu serin mevsim otları ilkbahar ve sonbaharda hızla büyür. Erken sonbaharda, 3: 1: 2 veya 4: 1: 2 NPK oranlarına sahip bir çim gübresi kullanın ve bunu Ekim ayı boyunca kullanın, bu noktada bir “kışlama” gübresine geçmelisiniz. Bu çimlerin her yıl 1000 metrekare başına 1 ila 4 kilo azot alması gerektiğini ve ağır gölgeli çimlerin bu miktarın yaklaşık yarısına ihtiyacı olduğunu unutmayın.

Eğer avlunuzun sağlıksız veya seyrek alanlar varsa, onları yeniden satmak isteyebilirsiniz. Sadece tohumu yüzeye atmaktan kaçının. Metal bir tırmık alın ve bölgeyi taze tohumla serbestçe sarmadan önce toprağı sıkın. Taze tohumun, büyümek için gerekli olan nemi ve besin maddelerini muhafaza etmesini sağlamak için, yeniden ıslatılmış gazete veya benzeri malzemeden yapılmış ince bir malç serpiştirin. Bu, ıslandığında şişecek ve yeni çimlerin büyümesine yardımcı olacaktır.

Sonbaharda yabani otları ortadan kaldırarak, kar erimesi ve onları çok sayıda çoğalma şansına sahip olduklarında onları ortadan kaldırmanın zorluğunu azaltabilirsiniz. Yabani otlar  çimlerinizin etrafından çıkarmayı  bitirdiğinizde, dökülen yaprakları malç haline getirebilir ve çimlerinizin üzerine dökülebilir, bu da gübreleme maddesi olarak davranacaktır. Çimlerinizi biçmeye devam edin, çünkü istenmeyen yabani otların çoğalmasını önlemek için en etkili yoldur ve bir sonraki yıl için güzel bir görüntüye kavuşacaktır.

Bahçemizde Sarı Gül Yaprakları

Bahçemizdeki sarı gül yaprakları aslında bize alarmdır. Bahçemizi sağlığına kavuşturmamız gerektiğinin bir işaretidir. Gül yapraklarının sarıya dönmesinin birçok sebebi olabilir.…

Güller Nasıl Kesilir?

Çiçeklerinizi budamak daha sağlıklı büyümesine ve hastalıklara yakalanma oranını en aza düşürür. Gelin birlikte çiçeklerimizi nasıl budayacağımıza bakalım. İhtiyacınız olan…

Deneme

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Home
Hesabım
Sepet
Arama
Alışveriş Sepeti 0

Sepetiniz boş.