Yeni Ekilen Çimler Nasıl Sulanır?

Yeni Çimenlerinizi Sulama

Çim alanınızın üzerine tohum veya tohumun yerleştirilmesine yatırım yapmış olabilirsiniz ve hayatta kalmasını istersiniz. Bu alanların uygun şekilde sulanması, yatırımınızın karşılığını almasında en önemli faktördür. Yeni çim alanların sulanması söz konusu olduğunda, temizlenmesi gereken birçok yanılgı ve varsayım vardır. Bu projeye iyi para harcadınız ve hayatta kalması için daha fazla zaman ve para harcayacaksınız (su faturanızda). Bunu yapmazsanız, yeni çimlerinizi başlatmak için tekrar harcarsınız. İşte yeni çiminizi nasıl sulayacağınız…

Sahip olabileceğiniz her türlü yanılgıyı sorun
Birçok müşteri, yeni ekilen alanlar veya yeni döşenen alanlar hakkında bazı varsayımlarda bulunur. Bunlardan birkaçını inceleyip deşifre edelim:

Tabiata çok fazla güvenme

Yağış çok aldatıcı olabilir. 20 dakikalık büyük fırtınanın sadece çimlerinizi güzelce suladığını düşünebilirsiniz, ancak bunun yarısı yağmurun akmasına neden oldu, çünkü toprağın sadece üst kısmını wet ”ıslak bırakarak çok sert, çok hızlı yağmur yağdı. Hafif bir yağmur yağmadığı sürece, en az 3-4 saat boyunca yağan yağmur, doğal yağışları “sulama” olarak düşünmeyin.

Bir hortumla ayakta durmak çoğu zaman yeterince iyi değildir
Çok küçük bir yeriniz olmadığı sürece, hortum sulama onu kesmeyecektir. Unutma, uzun, yavaş iliklerine. 100 m 2 ‘den daha büyük bir alana bakıyorsanız, spreyi hortum yöntemiyle kullanmayın.

İstediğin zaman sulayamazsınız

Bu özellikle ilkbahar ve yaz aylarında geçerlidir. Islak, karanlık ortamlar büyüyen çim hastalıklarına elverişlidir. Şafaktan hemen sonra sabahın erken saatlerinde sulamak için elinizden gelenin en iyisini yapın. Gündüzleri, gün batımından 4 saat önce durduğunuz sürece çimlerinizi sulayabilirsiniz.

Çok sulayabilirsiniz

Buradaki fikir, sular altında kalmış, havuzlanmış bir ortam değil, nemli bir ortam yaratmaktır. Bu özellikle tohumlanmış alanlara karşı ekilen alanlar için geçerlidir. Havuz suyu genellikle bir bölgeye hızla çok fazla su verdiğinizin bir göstergesidir.

Yeni yemin renk kaybediyor olması ölü olduğu anlamına gelmez.
Sıcaklığın yükseldiği veya sıcaklıkların rüzgarlı olduğu ve kurumuş olduğu için yeni mahsulün stres altında kaldığı birçok durum gördük. Çabalarınızı artırın ve birkaç hafta içinde sodunuzun yeşil olduğunu görebilirsiniz.

Ne Kadar Sulamalıyım, Ne Kadar Süre?

Bu zor bir soru çünkü cevap ne kadar sıcak olduğuna, ne kadar rüzgar olduğuna, tohumladığınızı veya tohumladığınızı ve toprağınızın ne kadar iyi drene edildiğine bağlı olarak değişir. Her zaman değişkenler vardır. Bu kuralların ortalama kurallar olduğunu anlayın . Listelenen bu zorluklardan herhangi birine sahipseniz, durumunuz için sayıları ayarlamanız gerekecektir. Örneğin, bir hafta boyunca 90-100 derece ise, çabalarınızı arttırmanız gerekir.

Yeni çimleriniz en az bir yıl olgunlaşmamış. Bir sod çiftlikte, kullanıma hazır kesmeye hazır bir parçanın elde edilmesi bile uzun sürer. Tohumluyorsanız, en iyi koşullarda, nem için toprağın derinliklerine ulaşacak küçük, lifli köklerin gelişmesinin bir yıl kadar sürebileceğini unutmayın. Eğer hava donarsa, daha sonra ısınana kadar sulamaya devam etmeniz gerekmez.

Farklı büyüme durumlarının (tohum v. Sod) arkasındaki ana fikri ve yeni çime nasıl bakmanız gerektiğini inceleyelim.

Toprak ve Tohum 

Çimlenmeden önce ve sonra farklı öneriler vardır. Bu şekilde düşün; ÖNCE = Daha Az Su / Çok Zaman. Tohumlamadan sonraki ilk birkaç hafta çok önemlidir. Tohumu nemli tutmalısın.

Nemli su girişli anlamına gelmez. Nemli demek. Tohum üzerinde nemli yapmak için çok fazla suya ihtiyacınız yoktur. Ancak , bunun kuruması uzun sürmeyecek demektir. Bu özellikle çıplak tohum ekiminde geçerlidir. Tohum daha fazla havaya maruz kaldıkça daha çabuk kurur.

Bu nedenle nemin korunmasına yardımcı olmak için saman, Penn malç veya Futerra paspas genellikle tavsiye edilir. Bunu başarmanın en iyi yolu, ekilen alanları yaklaşık 15-25 dakika, günde yaklaşık 2-3 kez sulamaktır. Bu, toprağın 1/2 -1 ″ toprağını nemli tutar. Tohumun bu durumda tutulması, tohumların filizlenmesini sağlar. Bu işlem yarıda kesilirse ve birkaç gün boyunca sulamayı unutursanız, bazı tohumlar çimlenme kabiliyetini kaybeder.

Tohum çimlendikten sonra sulama alışkanlıklarınızı ayarlamanız gerekecektir. Yine, bu şekilde düşünün; SONRA = Çok Su / Daha Az Kez. Çim tohumlarınızı başarıyla çimlendirdiyseniz, şimdi fidelerden olgun çim bitkilerine olgunlaşma zamanı. Bu, sağlıklı bir kök sistemi geliştirmek demektir.

Bu da, toprağın tohumdan değil nemli olması gerektiğidir (tekrar su kütüğü ile silinmemiş) . Temel olarak, toprağın 2 ″ -3 ″ altında nem bakımından zengin bir ortam oluşturmak istersiniz, böylece kökler su bulunan alanlara büyür. Sadece 1 moist toprak nemli yapmak için su kullanıyorsanız, tahmin et ne oldu? Sadece 1 root kök kütlesi elde edersiniz, çünkü bir kök için bunun altına düşecek hiçbir şey yoktur.

Bunu başarmanın en iyi yolu, ekilen alanları haftada yaklaşık 2-3 kez yaklaşık 45-60 dakika sulamaktır. Bu kökleri toprağın derinliklerine dalmaya teşvik edecektir.

Çim Havalandırma Servisi Havalandırma / Tohumlama ve Dilim Tohumlama – Temel İlkeler

 

Yukarıda listelenen tohumlama için geçerli olan aynı prensipler, havalandırma / tohumlama ve ayrıca dilim tohumlama için de geçerlidir. Bu işlemlerin çıplak toprak tohumlamasına göre iki avantajı vardır. Tohum toprağa hem deliklerde hem de dilimlerde dahil edildiğinden, tohumlar 1) bu kadar çabuk kurumaz ve 2) sağanak yağış sırasında yıkanmaz.

Yukarıda listelenen yönergeleri takip ettiğinizden emin olun ve birkaç hafta içinde yeni çim bitkilerinizi deliklerden ve / veya dilimlerden çıkacağınızı göreceksiniz. Gerekirse biçmeye devam edebilirsiniz, sadece tohumlama zamanını özellikle tohumlama döneminde çok ince olan alanlarda, çim biçme makinenizi döndürürken ekstra özen gösterin.

Temel İlkeler

Sod, hayatta kalmak ve tohumlamaktan çok daha fazla sulama çabası gerektirir. Tohum toplandığında, kök sisteminin çoğunluğu uzaklaştırılır. Onu hayatta tutmak ve toprağa derin büyümek için yeni kökleri teşvik etmek sizin görevinizdir.

Bu, günde en az iki kez, belki de ne kadar sıcak veya rüzgarlı olduğuna bağlı olarak daha fazla sulama gerektirir. Her bir alanı bir seferde 2-4 saat, haftada 4-5 kez sulamak ortalama bir öneridir. Mesele sadece sodu ıslatmak değil, aynı zamanda altındaki 2 ”nemli toprak oluşturmaktır. Yeterli su sağlayıp sağlamadığınızı kontrol etmek için kapsülün parçalarını geri çekin.Çim yükleme, çim oluştururken anlık sonuçlara izin verir

Birkaç hafta sonra, kapsül toprağa kök salmaya başlamalı ve bunu kaldıramayacaktır. Bu noktada, sulama çabalarınızı ortalama% 25 oranında azaltabilirsiniz. Göre Çim Bitkileri Üreticileri Uluslararası , en iyi bahis (kısa, sık sulama aksine) düzensiz bir sulama olduğunu. Unutmayın, yeni kapsülü en az 1 yıl boyunca kurulmuş bir çim değildir. Bunun anlamı sonbaharda sod kurarsanız, ertesi yaz boyunca uygun şekilde sulamanız gerekir. Döllenmiş çimler, uygun köklenme sağlamak için kurulumdan sonra eklenmiş gübreleme programlarına sahip olmalı ve kurulumdan yaklaşık 1 yıl sonra havalandırma eklemiş olmalıdır.

Her türlü sulama seçeneği var. En iyi şekilde çalışan sistemler, sulandırılan alanın kapsanmasını sağlayan, ayarlamanıza izin veren sistemlerdir. Açıkçası, profesyonel olarak monte edilmiş bir sulama sistemi en iyi seçenek olacaktır ancak aynı zamanda en pahalı çözümdür ve kalıcıdır. Salınımlı Yağmurlama Sistemleri, dar ve uzun alanlar için mükemmeldir. Onların deseni bir dikdörtgenin deseni. Yeni çim alanı üzerinde çok fazla asılı dalınız varsa, kullanmaları iyi değildir. Sabit sulama sistemleri, sulamak için küçük bir alanınız varsa kullanmak için iyidir. Düşük basınçla çalışırlar ve küçük tohum ekme için ideal olan küçük bir desene sahiptirler. Titreşimli / Darbeli Fıskiyeler genellikle en iyi seçimdir. Nadiren tıkanır ve dairesel veya yarı dairesel bir şekilde püskürtme mesafesini ve damlacık boyutunu ayarlamak için kolayca değiştirilebilir. Fıskiyelere gelince, ucuz, plastik olanlardan sağlam metal versiyonlar almaya çalışın. Zamanlayıcılar aynı zamanda sulama çabalarınızı daha yapılandırılmış hale getirdiğinden iyi bir satın alma işlemidir.

Doğru Sulandığı Nasıl Anlaşılır?

Toprağın fiziksel olarak nemli olup olmadığını ve derinlemesine nem alıp almadığını görmek için parmaklarınızla inceleyebileceğiniz zamanlar vardır. Ancak, bu yerleşik çim varlığında zordur. Verdiğiniz sulama miktarını ölçmeye çalışıyorsanız, büyük bir ton balığı konservesi gibi bir teneke kutu kullanabilirsiniz. Kutuyu, yağmurlama başlığı ile erişilen ucun arasına yarıya yerleştirin. Kutu, belirli bir bölgeye kaç inç su verdiğinizi ölçmenizi sağlar.

Bahçemizde Sarı Gül Yaprakları

Bahçemizdeki sarı gül yaprakları aslında bize alarmdır. Bahçemizi sağlığına kavuşturmamız gerektiğinin bir işaretidir. Gül yapraklarının sarıya dönmesinin birçok sebebi olabilir.…

Deneme

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Home
Hesabım
Sepet
Arama
Alışveriş Sepeti 0

Sepetiniz boş.