Güller Nasıl Kesilir?

Çiçeklerinizi budamak daha sağlıklı büyümesine ve hastalıklara yakalanma oranını en aza düşürür. Gelin birlikte çiçeklerimizi nasıl budayacağımıza bakalım.
İhtiyacınız olan malzemeler:
-El budayıcıları
-Ağır dikene dayanıklı eldivenler
-Budama makası
-Ağartıcı(toprak-kireç kaynağı)

1. Adım: Ne zaman budama yapacağınızı bilin
Budama işleminizin çoğunu yeni büyüme başlamadan hemen önce erken ilkbaharda yapın, ancak bitmiş çiçekleri ve ölü bastonları her meydana geldiklerinde çıkarın. Amaç, çalıların merkezini ince dallı, zayıf büyümeden uzak tutmaktır. Güçlü yeni büyümeyi teşvik etmek için ilkbaharda budamadan sonra gülleri gübreleyin.

2. Adım: Ekipmanlarınızı tamamlayın
Dikenli gül çalılarını budamak, gözlerinizi korumak için sağlam dikene dayanıklı eldivenler ve koruyucu gözlükler gerektirir. Bahçe merkezlerinde dirsek uzunlukta eldivenler arayın. Ayrıca 1/2 inç çapa kadar bastonlar için bir çift keskin el budayıcısına ihtiyacınız var. Daha büyük gövdeleri kesmek ve yoğun çalıların ortasına ulaşmak için uzun saplı budama makası veya küçük bir budama testeresi kullanın.

3. Adım: Çiçeğinizi iyi tanıyın
İlk olarak, tüm ölü ve hasarlı bastonları belirleyin. Daha sonra, eğer bitki aşılanmışsa, greft birleşiminin altından büyüyen uzun ince bastonları ve bastonları bulun. Son olarak, özellikle çalıların ortasında büyüyorlarsa, birbirine sürtünen veya kalabalıklaşan bastonları arayın.

4. Adım: Nereden budayacağınızı bilin
Bastonları, çalıların dışına bakan şişman pembe tomurcuklara geri döndürün. İnce kamışları yarı uzunlukta veya 2 ila 3 fit uzunluğunda geriye doğru kesin. Greft kaynağının altından büyüyen bastonları tamamen kesin veya kırın.

5. Adım: Doğru budama
Kesiminizi sağlıklı bir tomurcuğun yaklaşık 1/4 inç üzerinde ve 45 derecelik bir açıyla yapın. Tomurcuk ve kesiğin yüksek noktası kamışın aynı tarafında olmalıdır ki su tomurcuktan dışarı aksın. Hastalığın yayılmasını önlemek için, budama aletlerinizi çalılar arasında 1 ölçek çamaşır suyu ve 9 ölçek su karışımı ile temizleyin.

6. Adım: Gereksiz çiçekleri kaldırın
Tekrar çiçeklenmeyi teşvik etmek için, çiçekleri çiçeklenme biter bitmez çıkarmak için el budayıcı veya makas kullanın.

Bahçemizde Sarı Gül Yaprakları

Bahçemizdeki sarı gül yaprakları aslında bize alarmdır. Bahçemizi sağlığına kavuşturmamız gerektiğinin bir işaretidir. Gül yapraklarının sarıya dönmesinin birçok sebebi olabilir.…

Deneme

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Home
Hesabım
Sepet
Arama
Alışveriş Sepeti 0

Sepetiniz boş.