Smargat Mazı özellikleri

Smargat Mazı fidanı hakkında bugün sizler için bazı bilgiler vereceğiz. Uzun zamandır özellikle peyzaj çalışmaları yapan kişilerin çok fazla merak ettiği bu fidan hakkında önemli bilgiler yer alırken, internet ortamında pek fazla açıklama yer almamaktadır. İşte detaylar…

Smargat mazi fidanlarının 5 metreye dek uzayan ve yapraklarını dökmeyen konik bitkiler olduğunu belirtelim. Hem yazın hem de kışın yeşil rengini üzerinde taşıyan ve budaması mümkün olan bitki çeşididir. Toprak konusunda ise derin olan ve verimli toprakları severler ancak çok fazla sulama yapıldığı taktirde zarar gördüklerini söyleyelim. Ayrıca en iyi gelişimi ise güneş alan bölgelerde sağlamaktadırlar.

Mazıların özellikleri neler?

Mazılar genelde pul yapraklı olup her mevsim yeşil rengini koruyan bitkilerdir. Gövde kısımlarında yer alan kabukları genç bitkilerde ince ve düz olurken, yaşlılarda ise asma gövdelerde yer alan ince ve dar şeritler gibi çatlaklardan meydana gelir. Dal konusunda ise yatay ve yukarıya bakan dallara sahiptirler. Pul yapraklarında ağır kokular yer alır ve yaprakların sürgünlere karşılık dizildiği görülmektedir. Sürgünlerin alt kısımları ise koyu yeşil ve yüzleri açık yeşil olarak görülür.

Geniş yüzeyde bulunan yaprakların düz olduğu ve sırt kısmında yağ bezeleri olduğu fark edilir. Ortada yer alan sürgünden yanlara kadar uzayan sürgünlerin birbirine paralel olarak dizildiğini ifade edelim. Yapraklarla çevrilen bu sürgünün üst kısımdan basık ve yassı olduğu ancak orta sürgünden yanlara doğru yan sürgünler birbirine paralel olmaktadır.

Kozalak konusunda ise oval bir biçime sahiptirler. Olgun pulları ser ve odunsu bir yapıya sahiptir. Odunlaşma süresi ise tam bir yılı bulur. ancak pullardan 2-3 ü tohum tutmaktadır. Üretim konusunda ise çelikle yada tohumla aşı yapılıyor.

Ekolojik mazi istekleri neler?

Ekolojik olarak maziler soğuk iklimi sevmelerine rağmen sıcak iklimlere de dayanıklıdır. Genelde nemli ve bataklık gibi ormanlarda çok fazla yer alır. Işığa ihtiyaç duyarlar ancak yarı gölge alanlarda yetişmeleri daha rahattır. Asitli olan topraklar dışında bütün topraklarda yetiştiricilik yapılabilir. Derin ve balçık topraklar en tercih edilen topraktır.

Smargat mazıların fiyalrını öğrenmek isterseniz mazı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bahçemizde Sarı Gül Yaprakları

Bahçemizdeki sarı gül yaprakları aslında bize alarmdır. Bahçemizi sağlığına kavuşturmamız gerektiğinin bir işaretidir. Gül yapraklarının sarıya dönmesinin birçok sebebi olabilir.…

Güller Nasıl Kesilir?

Çiçeklerinizi budamak daha sağlıklı büyümesine ve hastalıklara yakalanma oranını en aza düşürür. Gelin birlikte çiçeklerimizi nasıl budayacağımıza bakalım. İhtiyacınız olan…

Deneme

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Home
Hesabım
Sepet
Arama
Alışveriş Sepeti 1

TOPLAM : 200.00 

Sepeti görüntüleÖdeme